Tekstversie

Op een schitterende plek in het Havenkwartier...

L'Oiseau bleu van Ineke ten Kaate


* ONZE AKTUELE NIEUWSBERICHTEN;

* NOVEMBER KUNSTMAAND-AKTIE KUNSTUITLEEN
Wie in november lid wordt van onze Kunstuitleen betaalt geen inschrijfkosten a € 9,50 en krijgt als extra welkomstcadeau een quick-scan interieur of lichtadvies naar keuze van onze Interieur en Licht specialist.
(Vraag in onze vestiging naar de aktievoorwaarden.)

* OPENINGSTIJDEN
Kunstuitleen, Galerie en Lijstenmakerij Deventer is wekelijks (zonder afspraak) geopend op donderdag, vrijdag en zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur.
U kunt dit op de dag van bezoek altijd nog even checken op Facebook of Google.

* NIEUWE KUNST EN LIJSTPROFIELEN IN COLLECTIE
Er is weer diverse nieuwe kunst te koop en te huur, o.a. uit een expositie van Ineke ten Kaate, en ook de lijstencollectie is weer helemaal up-to-date.

Les kois (gris) van Ineke ten Kaate

* EXPOSITIE
De werken komen uit een expositie met abstract realisme van Ineke. Het betreft diverse schilderijen met verschillende thema's. Zo zijn er nieuwe natuur-schilderijen van haar hand van o.a. kois, libellen, bijen, een grote stier, een schaap, en klaprozen, maar ook een groot werk met wielrenners en een 3-tal doeken van mooie jonge vrouwen. Een verrassend geheel, met als overeenkomst de losse stijl van schilderen met het paletmes en haar herkenbare kleurgebruik. Alle getoonde werken zijn nu te huur en te koop. De eerste werken zijn al naar diverse liefhebbers, maar er is nog een ruime keus....

* UITBREIDING KUNSTCOLLECTIE AFGELOPEN JAAR

Leap of Faith van Wil Mijer: één van de 15 foto's uit de expositie.


* Afgelopen jaar hebben we een aantal nieuwe werken aan kunnen schaffen die nu in de collectie opgenomen zijn. Het gaat om heel diverse werken van o.a. Jennifer Wijnbergen, Piotr, Ronald Boonacker, Oliver Beijn, Kantcho Kanev, Saskia Bremer, Quaraish, Merche Oleivre, Ada Breedveld en Peter Meijer.

* Na een expositie met sprookjesachtige natuurfoto's van Wil Mijer, zijn er nog enkele schitterende foto's beschikbaar om te huren of te kopen. Daarnaast is de collectie ook uitgebreid met een aantal kunstwerken uit de collectie van Kunstuitleen Noordwest Veluwe.

Het bijzondere van Kunstuitleen Deventer is dat de collectie enorm breed is. Van zeefdruk tot ets, keramiek, glaskunst en originele hedendaagse, kleurrijke kunst op canvasdoek. Onze kunstenaars komen uit heel Nederland en deels uit het buitenland. Dus als U al langer met het idee speelt om wat moois voor aan de muur, op de vensterbank of dressoir te zoeken: wordt gewoon lid. De prijzen zijn alleszins betaalbaar en de helft van het huurbedrag bestaat uit een spaardeel waarmee U bij aankoop van een schilderij of object een (aan)betaling kunt doen. Nieuwsgierig geworden? Bezoek ons eens vrijblijvend tijdens onze openingsuren.

De nieuwe locatie van de Kunstuitleen: In het voormalige Davo-gebouw in het havenkwartier hebben we nu een mooie lichte ruimte, met een verrassende collectie hedendaagse kunst.


* KUNSTWERKEN VAN "NIEUWE KUNSTENAARS"

Les deux Amies van Ineke ten Kaate. Van deze populaire kunstenares komen er ook diverse schilderijen naar Kunstuitleen Deventer.


Bij de opening hebben we een expositie gehad met een mix van nieuwe kunstwerken. Het gaat daarbij vooral om kunst van kunstenaars die nieuw zijn voor Kunstuitleen Deventer. Wij hopen door een grotere diversiteit in het aanbod nog meer mensen enthousiast te maken voor onze Kunstuitleen en nodigen iedereen van harte uit om dan de nieuwe aanwinsten te komen bekijken en te huren of te kopen.

* UPGRADE EN ONDERHOUD COLLECTIE

Naast de uitbreiding van de kunstcollectie zal er ook hard gewerkt worden aan het upgraden van de kunstcollectie. Doorlopend zal een aantal werken tijdelijk uit de collectie gehaald worden voor reiniging, reparatie of om helemaal opnieuw en vooral mooier in te lijsten. Verder zullen de kunstwerken beter beschermd worden met zachte hoekbeschermers, zodat er minder beschadigingen kunnen ontstaan. We willen zo de kwaliteit van de Kunstuitleen en de collectie nog verder verbeteren.

"Let's Party"van Marianne Naerebout: een prachtige, kleurige, grote en vrolijke zeefdruk.


WELKOM BIJ KUNSTUITLEEN DEVENTER

Lago di Garda I van Ronald Boonacker. Eén van de prachtige zeefdrukken uit de Boonacker-collectie.

* Algemene informatie over de Kunstuitleen en de Lijstenmakerij

De Kunstuitleen in Deventer, die voorheen gevestigd was in het oude Kunstenlab-gebouw aan het Laboratoriumplein, is eind 2014 verhuisd. Het nieuwe adres is de Mr. H.F. de Boerlaan 151, het voormalige Davo-gebouw in het Havenkwartier. De nieuwe locatie is makkelijk bereikbaar en er is ruime, gratis parkeergelegenheid, pal voor de deur. De Kunstuitleen, bij velen nog bekend als Kunstenlab, doet regelmatig dienst als uitvalsbasis voor activiteiten en een aantal keren per jaar worden er exposities gehouden. Sinds de verhuizing is er in de Kunstuitleen ook een goed gesorteerde Lijstenmakerij aanwezig. U kunt er werkelijk van alles, op maat, in laten lijsten.

Om kunstwerken te kunnen lenen of reserveren moet u lid zijn van de Kunstuitleen. Heeft U interesse, dan kunt U zich tijdens de openingstijden van de Kunstuitleen laten inschrijven. U kunt dan tegelijkertijd rustig rondkijken in de uitgebreide collectie kunst en het werk van Uw keuze meteen meenemen. Natuurlijk kunt U dan ook langskomen om een werk om te ruilen, voor meer informatie of gewoon om eens wat rond te snuffelen in de steeds wisselende collectie.


Graag verwelkomen wij U in onze Kunstuitleen.


Son of a Beach van Peter Meijer. Een mooie zeefdruk in luxe zilverkleurige lijst met museumglas.


Kunstuitleen Deventer - Bezoekadres: Mr. H.F. de Boerlaan 151 - Deventer - Telefoon: 06-44 256 179
E-mail:
info@kunstuitleen-deventer.nl
Administratie: Kunstuitleen Midden Nederland - Postbus 100 - 3890 AC Zeewolde - Telefoon: 036-5226632
Openingstijden:
klik hier voor de aktuele openingstijden.